ĪNVĂŢĂMĀNT   ECONOMIC

DESCHIS   LA   DISTANŢĂ

 Īnvăţămāntul la distanta, ca forma de organizare a īnvăţămāntului, se bazează pe tehnologii educaţionale noi, dezvoltate ca răspuns la nevoia de instruire iniţială şi/sau permanentă a populaţiei adulte. Totodată, īnvăţămāntul la distanta este un promotor al societăţii informaţionale facilitānd internaţionalizarea şi globalizarea īnvăţămāntului. Această formă de organizare a īnvăţămāntului se individualizează prin: caracterul deschis, flexibilitate, ritm, locul de īnvăţare, conceptele, resursele şi tehnologiile informaţionale utilizate, metodologia de īnvăţare, metodele de evaluare şi sistemul de asigurare a calităţii īnvăţării.

Caracteristica dominanta a īnvăţămāntului deschis la distanţă este munca individuală şi independentă, asistată şi īndrumată de tutori. Tutorii sunt cadre didactice, special pregătite pentru această formă de organizare a activităţilor didactice, care asistă şi īndrumă cursantul pe toată durata programului de studii. Īnvăţămāntul la distanţă se bazează pe materiale concepute īntr-un mod ştiinţific care pot fi sub formă de materiale scrise, audio, video, multimedia, programe radio - TV, pagini web, īntālniri faţă īn faţă, video conferinţe sau alte forme şi tipuri de activităţi.

Pentru informaţii detaliate privind organizarea īnvăţămāntului la distanţă īn cadrul ASE poate fi consultată pagina centrală.

Īn cadrul paginii de faţă sunt prezentate doar cursurile ţinute de membrii Catedrei de Cibernetică Economică la această formă de organizare a īnvăţămāntului, precum şi profesorii responsabili cu desfăşurarea acestora.

 

1.   Bazele cercetării operaţionale – Prof. dr. Eugen Ţigănescu, Lect. drd. Dorin Mitruţ

2.   Examen IDD

3.    

 

Pagina principala