Comparatie intre Stella Architect, AnyLogic, Simulink, Vensim și PowerSim, pe baza pretului, limbajului de programare si datei aparitiei:

1. Pret:
Stella ArchitectEste un software comercial, cu mai multe versiuni disponibile. Preturile variaza in functie de numarul de utilizatori si de optiunile adaugate. O licenta de baza pentru o singura utilizare poate costa in jur de 1.500 USD.
AnyLogicEste un software comercial, cu trei versiuni disponibile: PLE (gratuit), University ($ 995 / an) si Professional ($ 5.995 / an). Preturile variaza in functie de numarul de utilizatori si de optiunile adaugate.
SimulinkSimulink face parte din pachetul de produse MATLAB, care este comercializat de MathWorks. Pretul variaza in functie de versiunea si de numarul de licente achizitionate. MATLAB Student, care include Simulink, costa $ 59 / an, iar MATLAB Professional, care include Simulink, costa $ 2.350 / an pentru o licenta.
VensimEste disponibil in patru versiuni: Model Reader (gratuit), PLE (gratuit), Professional ($ 1.995) si DSS ($ 6.995). Preturile variaza in functie de optiunile adaugate si de numarul de utilizatori.
PowerSimEste disponibil in doua versiuni: PowerSim Studio ($ 1.995) si PowerSim Constructor ($ 995). Pretul variaza in functie de optiunile adaugate si de numarul de utilizatori.

2. Limbaj:
Stella ArchitectUtilizeaza un limbaj propietar numit iThink, care este un limbaj vizual de programare bazat pe diagrame de flux.
AnyLogicFoloseste Java ca limbaj de programare principal, dar include si suport pentru modelarea dinamica a sistemelor, modelarea a evenimentelor discrete si modelarea agentilor.
SimulinkUtilizeaza MATLAB ca limbaj de programare principal, dar ofera o interfata grafica pentru modelarea si simularea sistemelor.
VensimUtilizeaza un limbaj propietar numit Vensim DSS, care este optimizat pentru modelarea sistemelor dinamice.
PowerSim:Utilizeaza un limbaj propietar numit PowerSim Script, care este un limbaj bazat pe diagrame de flux, optimizat pentru modelarea sistemelor.

3. Data aparitiei:
Stella Architect1987
AnyLogic2000
Simulink1984
Vensim1985
PowerSim1985